Zīmējumu konkurss par Latvijas valsti

No 29. septembra līdz 10. oktobrim norisinājās Jūrmalas 7.-12. klašu skolēnu zīmējumu un eseju konkurss “Kas ir Latvijas valsts?”. Laureātu apbalvošana norisinājās svinīgā ceremonijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā Rīgā.

DSC_8932
Foto: Jūrmalas dome

Konkursu organizēja Jūrmalas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Tiesību zinātņu pētniecības institūtu, lai palielinātu skolēnu izpratni un interesi par Latvijas valsts pamatiem un nozīmīgākajiem notikumiem, kas saistās ar Latvijas valstiskumu.

Vērtēšanas komisija apbalvošanai izvirzīja trīs darbus, piešķirot vienu pirmo un divas otrās vietas. Pirmo vietu konkursā ieguvusi Jūrmalas Valsts ģimnāzijas 7.a klases skolniece Liene Vītola. Viņa savā darbā attēlojusi mātes Latvijas asaru, kas asociējas ar Brīvības cīņām, savukārt ap to – saulainus elementus, ko autore saista ar brīvu Latvijas valsti. Otro vietu dala Pumpuru vidusskolas 11.a klases skolniece Evija Cibuļska un Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskolas 12.b klases skolniece Anastasija Zakandikina.

Ceremonijā pirmās vietas ieguvēja Liene Vītola saņēma piemiņas velti no Valsts prezidenta Andra Bērziņa. Savukārt nākamo divu labāko darbu autores – Evija Cibuļska un Anastasija Zakandikina – saņēma piemiņas veltes no Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa. Visu trīs laureātu darbi publicēti tieslietām veltītajā izdevumā “Jurista Vārds”. Savukārt desmit labākie zīmējumi tika izstādīti Latvijas Universitātē.

DSC_8988

DSC_8993DSC_8995

Konkursa vērtēšanas komisijā piedalījās un skolēnu darbus vērtēja Jūrmalas pilsētas domes Izglītības nodaļas vadītāja Aīda Paipare, Jūrmalas mākslas skolas direktora vietnieks Antons Vaivads, Tiesību zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētājs un Latvijas Universitātes profesors Ringolds Balodis, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes prodekāne, asociētā profesore, dr.iur. Annija Kārkliņa, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītājs, docents un Saeimas Juridiskā biroja konsultants dr.iur. Jānis Pleps.

Publikācijas:

“Jurista Vārds”, 25.11.2014.

 Satversme_filma_zīmējumi (5)

“Jūrmalas pašvaldības informācijas biļitens”, 27.11.2014.

Jurmalas bilitens

Comments are closed.