VID piešķir TZPI sabiedriskā labuma organizācijas statusu

Sabiedriskā labuma darbība sniedz nozīmīgu labumu sabiedrībai vai kādai tās daļai, it sevišķi, ja tā ir vērsta uz labdarību, cilvēktiesību un indivīda tiesību aizsardzību, pilsoniskas sabiedrības attīstību, izglītības, zinātnes, kultūras un citām nozīmīgām darbības jomām. Tiesību zinātņu pētniecības institūts kopš tā dibināšanas aktīvi darbojas pilsoniskās sabiedrības attīstības jomā: piemēram,  pētot dažādus tiesībpolitiskus jautājumus, izdodo grāmatas, organizējot konferences un citus pasākumus par aktuāliem jautājumiem, kļūstot par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Konsultatīvās padomes locekli, kā arī publiski, plašsaziņas līdzekļos paužot viedokli par būtiskiem jautājumiem.

Iegūstot sabiedriskā labuma organizācijas statusu, biedrības, nodibinājumi un reliģiskās organizācijas apņemas veikt sabiedriskā labuma darbību, ievērojot Sabiedriskā labuma organizāciju likumu un citus šo jomu regulējošos normatīvos aktus.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta 10.06.2013 lēmumu nr. 8.5-11/L-14634, biedrībai Tiesību zinātņu pētniecības institūts ar 17.06.2013. tika piešķirts Sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Comments are closed.