TZPI sarīko 29.01.2016. konferenci par vispārējiem tiesību principiem

Tiesību zinātņu pētniecības institūts sadarbībā ar Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, laikrakstu “Dienas Bizness” un žurnālu “Jurista Vārds” 2016.gada 29. janvārī rīkoja zinātnisku konferenci „Valsts konsekvence tiesiskās paļāvības un tiesiskās drošības principu ievērošanā”.

kopbilde_md
Konference iesākās ar Tiesību zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētāja Ringolda Baloža teikto runu. Konferences ievadvārdus teica arī Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāne Anita Rodiņa.
Pēc konferences atklāšanas un Satversmes tiesas tiesneses Daigas Rezevskas referāta „Tiesiskās drošības un paļāvības princips – būtiski tiesiskas valsts principa elementi” noklausīšanās, konference turpinājās vienlaikus divās sekcijās. Katrā no tām uzstājās 11 referenti, apskatot tiesiskās paļāvības principu dažādās tiesību apakšnozarēs, kā arī principa piemērošanu atsevišķās valsts iestādēs un nozarēs.
Konference noslēdzās ar paneļdiskusiju, kurā par tiesiskās paļāvības principu diskutēja AS “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētājs A. Kalvītis, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis un zvērināts advokāts Lauris Liepa.
Konferenci kopumā apmeklēja vairāk kā 110 klausītāji, un tā vienlaikus tika translēta tiešraidē portālā “Delfi” un laikraksta “Dienas Bizness” mājaslapā, kā arī Latvijas Universitātes tīmekļa vietnē.

Konferences svarīgākie referāti ir atspoguļoti grāmatā ”Vispārējie Tiesību principi: tiesiskā drošība un tiesiskā paļāvība. Valsts pārvalde. Bizness. Jurisprudence.

Konferences plāns pieejams šeit.
Konferences videoieraksts pieejams šeit.

Latvijas Republikas Tiesībsarga Jura Jansona referāts “Tiesiskā paļāvība uz valsts nodrošinātu izglītību”.

Publikācijas:
“Dienas Bizness”, 21.01.2016.
“Dienas Bizness”, 29.01.2016.
“Jurista Vārds”, 09.02.2016. 
“Dienas Bizness”, 10.02.2016.

Konferences tēzes pieejamas šeit. 

Comments are closed.