Valsts prezidents kopā ar Ministru prezidentu svinīgi atklāj ar mūsu atbalstu iznākušu izdevumu

2017.gada 31.maijā Rīgas pils Svētku zālē norisinājās grāmatas “Latvijas Republikas Satversmes komentāri. Valsts prezidents. Ministru kabinets” atvēršanas svētki. Tā ir jau ceturtā Satversmes zinātnisko komentāru grāmata, kurā komentētas ir III un IV Satversmes nodaļas, kas nosaka Valsts prezidenta un Ministru kabineta darbu. Grāmata iznākusi ar Tiesību zinātņu pētniecības institūta tiešu atbalstu.

Grāmatas atvēršanas svētkus ar savu klātbūtni pagodināja Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidents Māris Kučinskis. Valsts prezidents savā uzrunā norādīja, ka “Satversmes komentāri ļauj labāk iepazīt mūsu valsts pamatlikumu un ar to lepoties”, bet Ministru prezidents uzslavēja autorus un grāmatas veidotājus par izcilo veikumu Latvijas labā.

Tiesību zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētājs, profesors Ringolds Balodis, kas ir šī Latvijas Universitātes zinātniskā projekta vadītājs, pasākumā atzina, ka darbs, kas aizņēma veselus četrus gadus, ir izdevies pamatīgs un tas ir veids, kā latviešu jurists var izrādīt dzimtenes mīlestību. Savu runu viņš nobeidza ar vārdiem ”Dievs svētī Latviju’’. Grāmatas atvēršanas svētkos piedalījās arī pirmais otrā neatkarības laika Valsts prezidents Guntis Ulmanis.

Fotogrāfijas no grāmatas atklāšanas pasākuma pieejamas šeit

Publikācijas:

Valsts prezidents: Satversmes komentāri ir lieliska zinātnieku dāvana Latvijas simtgadē, Latvijas prezidenta preses dienests, 31.05.2017

Prezentē Satversmes komentāru ceturto sējumu, Jurista Vārds, 31.05.2017.

Satversmes komentāri – dāvana Latvijai! Jurista Vārds, 06.06.2017.

Comments are closed.