TZPI kopā ar partneriem organizē profesora Konstantīna Čakstes civiltiesību izspēli

Lai tiesību zinātņu studentiem unikālā veidā attīstītu zināšanas un prasmes civiltiesībās, TZPI kopā ar Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, Latvijas Republikas Augstāko tiesu, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģiju, ZAB “COBALT”, ZAB “Eversheds Sutherland Bitāns”, ZAB “Jāņa Kārkliņa advokātu birojs”, ZAB “Rode&Partneri”, ZAB “Sorainen”, ZAB “TGS Baltic”, žurnālu “Jurista Vārds”, Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldi un akadēmisko vienību “Austrums” organizē profesora Konstantīna Čakstes civiltiesību izspēli. Šī ir lieliska iespēja topošajiem profesionāļiem tuvāk iepazīties ar izvēlētās profesijas ikdienu, praksē piedzīvojot tiesas procesu izspēles veidā. Imitētajos tiesas procesos tiks analizēti kāzusi par civiltiesību jautājumiem.

  

Priekšizspēles notiks 2018.gada 6.aprīlī Latvijas vadošo advokātu biroju telpās, savukārt pusfināls un fināls norisināsies 7.aprīlī LU Juridiskajā fakultātē un Augstākās tiesās Senāta sēžu zālē. Lai tiesu izspēles maksimāli pietuvinātu realitātei, to dalībniekiem būs sagatavots ne tikai tradicionālais kāzuss, bet arī “lietas materiāli”, uz kuriem atsaucoties, varēs pamatot savu pozīciju. 

Pieteikt komandu dalību profesora Konstantīna Čakstes civiltiesību izspēlē var līdz 2018.gada 11.martam. Vairāk informācijas par izspēli skatiet šeit

Publikācija:

Aicina piedalīties pirmajās profesora Konstantīna Čakstes civiltiesību izspēlēs, Jurista Vārds, 06.03.2018.

Comments are closed.