TZPI sarīko 12.02.2020. diskusiju par SKDS pētījumu, kas analizē iedzīvotāju un uzņēmēju attieksmi par notiekošo finanšu sektorā

Gatavojoties zinātniskajai konferencei “Bankas mainīgajā pasaulē”, kas norisināsies šī gada 22. un 23.aprīlī, tika veikts SKDS sabiedriskās domas pētījums “Uzņēmēju un iedzīvotāju saskarsme un viedoklis par banku prasībām un cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, terorisma finansēšanu un izplatību Latvijā” (pētījuma rezultātus skatīt šeit). Pētījuma mērķis bija gūt priekšstatu par iedzīvotāju un uzņēmēju vidū valdošajām attieksmēm par šobrīd notiekšo finanšu sektorā. 

SKDS pētījuma prezentācija Banku augstskolā 26.02.2020.

Galvenās atziņas pēc pētījuma: 1) NILLTFN joma ir valstiski svarīga un ir nepieciešama aktīva rīcība, tomēr sabiedrība nav pārliecināta, ka šobrīd tiek pieņemti vajadzīgie lēmumi; 2) ir pasliktinājušās attiecības starp banku klientiem un bankām; 3) sabiedrība  nav pārliecināta, ka “kapitālais remonts” finanšu sektorā sniegs kādus ilgtermiņa rezultātus. 

SKDS pētījuma prezentācija Banku augstskolā 26.02.2020.

Pētījuma rezultātus SKDS centra direktors Arnis Kaktiņš prezentēja pasākumā “SKDS veiktā sabiedriskās domas pētījuma rezultāti un ekspertu viedokļi”, kas norisinājās šī gada 26.februārī plkst. 10.00 Banku augstskolā, K.Valdemāra ielā 161. Tajā savu viedokli par pētījuma rezultātiem izteica arī eksperti: Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja, profesore Inna Šteinbuka, bijušais tieslietu ministrs, bijušais Saeimas Juridiskās komisijas vadītājs, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektors un zvērināts advokāts Gaidis Bērziņš un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedras vadītājs, asociēts profesors, zvērināts advokāts Jānis Kārkliņš.

SKDS pētījuma rezultātus komentēja arī eksperti: Inna Šteinbuka, Gaidis Bērziņš un Jānis Kārkliņš

SKDS veiktā pētījuma rezultātus skatīt šeit.

Pasākuma “SKDS veiktā sabiedriskās domas pētījuma rezultāti un ekspertu viedokļi” video (26.02.2020. Banku augstskola) skatīt šeit.

Publikācijas:

Dienas Bizness 03.03.2020.: Uzņēmēji vērtē banku “kapitālo remontu”

Laikraksts Diena, 27.02.2020.: “Remonts”, kas motivē emigrēt

TVNET portāls 27.02.2020.: Pastiprinātā banku kontrole 17% uzņēmumu likusi apsvērt iespēju atvērt kontu citā valstī

Dienas Bizness 25.02.2020.: Reakcija un “kapitālo remontu”

Dienas portāls, 02.02.2020.: Konferences Bankas mainīgajā pasaulē ietvaros SKDS veic pētījumu par finanšu sektoru 


Comments are closed.