Ekspremjeri pēc TZPI iniciatīvas rīkotajā pasākumā diskutē par premjera pilnvarām

Vai ārkārtējās situācijas laikā Latvijas Republikā  Ministru prezidentam, kā valdības vadītājam  ir pietiekoši atbilstošas pilnvaras? Vai to apmērs nebūtu jāpalielina?  Kāpēc?  Kādā veidā? Vai pašlaik ir īstais laiks to darīt? Tiesību zinātņu pētniecības institūts kopā ar “Dienas Bizness” šī gada 21.decembrī rīkoja ekspremjeru diskusiju, kurā šie un vēl daudzi citi svarīgi jautājumi tika pārrunāti. Uz kopīgo sarunu apzināti tika aicināti nevis juristi teorētiķi, bet gan lietpratēji, kuri paši ir nesuši šo smago Ministru prezidenta atbildības nastu.  Diskusijā piedalījās: Māris Gailis, Vilis Krištopāns, Einars Repše, Andris Bērziņš, Indulis Emsis, Māris Kučinskis.  

Atbildes uz šiem jautājumiem ir īpaši būtiskas laikā, kad Latvijas Universitātes   profesores Innas Šteinbukas vadībā tiek finalizēts pētniecības projekts   reCOVery-LV jeb pilnajā nosaukumā “Ekonomiskais, politiskais un juridiskais ietvars Latvijas tautsaimniecības potenciāla saglabāšanai un konkurētspējas pieauguma veicināšanai pēc pandēmijas izraisītas krīzes)”. Minētajā projektā divi TZPI biedri Latvijas Zinātņu Akadēmijas kor. loc.,  profesors Ringolds Balodis un docents Edvīns Danovskis gatavo ieteikumus  normatīvā regulējuma ietvara uzlabošanai, balstot savu analīzi uz ārkārtējās situācijas un pandēmijas Covid 19 radīto seku pārvarēšanai, gan ieteikumi normatīvā regulējuma uzlabošanai. 

Piezīme: diskusijas laikā vairākkārt tiek pieminēts 81.pants, kamdēļ ja rodas jautājumi var izlasīt rakstu  ”Ir nepieciešama adekvāta pēcnācējnorma svītrotā Satversmes 81.panta vietā.” 

Dienas Bizness, 29.12.2020., Vai Kariņa pilnvaras krīzē jāpalielinās?

Comments are closed.